Steve Tielens mag er niet aan denken dat zoiets zijn kinderen overkomt: “Dan neem ik het heft in eigen handen, al moet ik dan de rest van mijn leven in de gevangenis zitten”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In een interview met Primo laat Steve Tielens in zijn ziel kijken. De zanger onthult dat hij tegenwoordig rust vindt in zijn geloof.

“Ik ben ontzettend gevoelig, maar ook empathisch en zorgzaam”, vertelt Steve Tielens. “Meer dan vroeger heb ik nood aan nu en dan het gaspedaal wat los te laten, en mezelf rust te gunnen. Niets zaliger dan één worden met de stilte. Een wandeling in de natuur is daar ideaal voor. Thuis zet ik geregeld meditatiemuziek op.”

Toch is het vooral in de kerk dat Steve de nodige rust vindt. “Gek als je bedenkt dat ik redelijk vrijzinnig ben ingesteld. Maar ik merk dat ik met het ouder worden meer houvast ben gaan zoeken in geloof. Tegenwoordig noem ik mezelf een progressieve christen.”

“Zo vind ik dat een pastoor het recht heeft om te trouwen, of van iemand van hetzelfde geslacht te houden. Liever dat dan een geestelijke die niet van kinderen kan blijven. Voor mijn part doet iedereen in zijn slaapkamer wat ie wil, maar pedofilie valt onder geen beding goed te praten”, aldus Steve.

De zanger maakt het dan ook heel duidelijk. “Moest iemand mijn kinderen iets aandoen… ik zou er geen seconde aan twijfelen om zelf het heft in eigen handen te nemen. Al moet ik daar de rest van mijn leven voor in de gevangenis zitten.”