Lagere school van prins George en prinses Charlotte bedreigd door coronavirus: “Kinderen in quarantaine uit vrees voor besmetting

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De lagere school van de kinderen van prins William en Kate Middleton wordt bedreigd door het coronavirus. Enkele leerlingen die een risico vormen, moeten thuis in quarantaine blijven. Dat bericht Het Laatste Nieuws.

Vier leerlingen van de Thomas Battersea school in Londen werden voorlopig naar huis gestuurd. Daar moeten ze wachten op de resultaten van hun test op Covid-19, beter bekend als het coronavirus. Twee van de kinderen vertoonden symptomen, na een reis naar Noord-Italië. Dit is ook net de school waar prins George en prinses Charlotte, kinderen van Kate en William, naartoe gaan.

De school reageerde zelf ook al. “Zoals alle scholen, nemen we de potentiële risico’s heel serieus en volgen we de instructies van de overheid rond preventie op. We hebben momenteel een klein aantal leerlingen die geëvalueerd worden en in de tussentijd niet naar school komen.”

Ouders van leerlingen op de school kregen ook een mailtje met advies, zoals bepaalde symptomen die ze in het oog moeten houden bij hun kinderen. In het Verenigd Koninkrijk werden intussen al meer dan 40 scholen bedreigd door het virus.