“Om die reden wil Hilde Crevits geen ruzie krijgen met Bart De Wever”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip heeft met Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) twee mensen op pad gestuurd. Benieuwd of zij wel resultaat gaan boeken.

Patrick Dewael (Open VLD) en Sabine Laruelle (MR) moeten voor een afkoelingsperiode zorgen. Ze zullen zeker ook contact opnemen met CD&V. Want was is de koers eigenlijk die CD&V wil varen? Ze willen N-VA niet laten vallen maar zeggen ook niet meteen ‘nee’ tegen Vivaldi-coalitie zonder diezelfde N-VA.

Volgens Het Laatste Nieuws is het vooral Hilde Crevits die N-VA trouw wil blijven. “Ze heeft gezien hoe Bart De Wever (N-VA) nog niet zo lang geleden Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft aangepakt”, zegt een bron aan Het Laatste Nieuws. “Hij deed dat toen ze achter zijn rug aan het onderhandelen over paars-groen. Dat was geen fraai beeld. Als dat ook met CD&V gebeurt, zou dat stabiliteit van de Vlaamse regering in het gedrang brengen.”

“Voor Hilde Crevits is de stabiliteit van die Vlaamse regering prioritair. Daarom blijft CD&V aan N-VA plakken. Nochtans zou Koen Geens in andere coalities meer kans hebben om premier te worden."