Woordvoerster van Youth For Climate zet minister Ben Weyts op zijn plaats: “Kwaliteit is nog altijd hoger dan dat van zijn beleid”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vrijdag organiseert Youth For Climate een nieuwe klimaatbetoging. In Brussel organiseren ze een mars voor de oceanen in de wereld, ‘school strike for oceans’.

Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet gisteren al weten dat hij dit niet zal dulden. Hij zegt dat de kwaliteit van het onderwijs omhoog moet en dat gaat niet als jongeren gaan spijbelen. De scholen worden dan ook verplicht om jongeren die deelnemen aan de betoging op afwezig te zetten.

De nieuwe woordvoerster van Youth For Climate, Jasmijn Defize, moet er eens goed om lachen. “De kwaliteit van het onderwijs ligt nog altijd hoger dan de kwaliteit van het beleid en de ambitie in Vlaanderen voor het klimaat”, reageert ze in Gazet van Antwerpen. “Vanuit de politiek zou men beter het onderwijs aanmoedigen om de klimaatproblematiek centraal te plaatsen”.

“Wij zijn tevreden om te horen dat scholen de afwezigheid om uitzonderlijke redenen mogen toestaan, aangezien de klimaatcrisis een uitzonderlijke situatie betreft."