John Crombez haalt zwaar uit: "Vlaamse regering maakt dit al jaren kapot... en dat in tijden van klimaatverandering"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez, voormalig voorzitter van Sp.a, heeft bijzonder zwaar uitgehaald naar de Vlaamse regering. Terwijl De Lijn zeer slechte punten scoort, doet het openbaar vervoer het in Brussel wel bijzonder goed.

“Het openbaar vervoer in Brussel heeft visie, investeringen en resultaten, met een stijging van 50% in het aantal ritten”, vindt John Crombez (Sp.a). “Dat staat in schril contrast met de manier waarop de Vlaamse regering De Lijn al jaren aan het kapotmaken is. En dat in tijden van klimaat - en filevraagstukken.”

Ondertussen is de tevredenheid onder reizigers bij De Lijn steeds verder weg gezakt. Vertragingen en afgeschafte ritten blijken de grootste ergernissen te zijn.

De NMBS maakte gelijkaardige cijfers als de MIVB bekend, met meer reizigers die ook meer tevreden zijn. Toch ziet Vincent Van Quickenborne (Open Vld) ook hier nog verbeterpunten: “Er is zoveel te doen om de treinreis nog beter te maken. Stilte- en babbelwagons, kunnen bellen, stopcontacten, wifi, iets om te eten of drinken... Kortom, doen wat je klanten vragen.”