Opgelet: Oplichters hebben deze nieuwe truc bedacht om u te bestelen

bron: Seniorenpreventie
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Oplichters hebben een nieuwe truc bedacht om waardevolle spullen of geld uit uw huis te stelen. Ze gebruiken daarvoor de 'bloedpriktechniek'.

De oplichters doen zich voor als assisten van de huisarts of als verpleegsters. Zo viseren ze vooral senioren, met de smoes dat er een griepepidemie aankomt. Door bloed te prikken kunnen de oplichters zogezegd weten wie getroffen is door het virus.

Er zijn twee manieren waarop de oplichters te werk gaan. Zo kunnen ze echt tot het prikken van bloed overgaan, waarna de resultaten zogezegd slecht zijn. Vervolgens bieden ze aan om online pillen te kopen, voor 1 euro. Met een nagemaakte kaartlezer kunnen ze vervolgens de kredietkaart van hun slachtoffers plunderen.

Een tweede techniek gaat als volgt: een persoon leidt het slachtoffer af door bloed te prikken, een ander gaat intussen op zoek naar waardevolle spullen en geld.

Identificatie

Tot dusver zijn deze praktijken enkel gekend in Nederland, maar de verwachting is dat het fenomeen ook naar België zal overwaaien. Wie plots een onbekende arts voor de deur ziet staan, kan best naar een identificatiebewijs vragen.