Koen Bruggemans reageert op vertrek bij Get Ready!: “Daar had ik het echt wel mee gehad”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Na ‘Diep zo diep’ volgde in de jaren negentig hit na hit, en enkele jaren geleden maakte Get Ready! een succesvolle doorstart. Maar voor Koen Bruggemans stopt het nu. “Na een woelig jaar wou ik mijn grenzen verleggen”, zegt hij in Dag Allemaal. “En dat valt niet te combineren.” Koen wordt bij de groep vervangen door Dimitri Vantomme.

“Ook al nam ik de beslissing al deze zomer. Het is 23 jaar van mijn leven, dus ik was er wel even van aangedaan. Gelukkig heb ik bijna uitsluitend positieve reacties gekregen”, zegt Koen Bruggemans.

Hij stopt bij Get Ready! omdat hij een nieuwe job heeft op de luchthaven. “Mijn rooster valt moeilijk te combineren met de optredens. Nu werk ik nog aan de grond, maar ik begin binnenkort aan een opleiding om steward te worden. Die wereld heeft mij altijd gefascineerd. Ik moet ook zeggen: ik ben intussen 44, en mentaal vergt het ook wel wat om in de weekends op de planken te staan.”

“Ik heb ook een woelig jaar achter de rug. Er zijn privé en professioneel een aantal dingen weggevallen waardoor ik aan mezelf ging twijfelen. Maar ik heb me ook vragen gesteld over mijn job als onderwijzer... Ik had het de laatste jaren echt wel gehad in het onderwijs. Al die probleemgevallen, en ook de respectloze ouders. Ik was ’s avonds altijd bekaf. Nee, ik denk niet dat ik dat ga missen.”

Op 11 januari treedt hij nog een laatste keer met Get Ready! op. “Maar ik wil er geen emotioneel afscheid van maken. Misschien zal ik op weg terug naar huis wel een traan wegpinken. Maar het zullen ook tranen van geluk zijn, want ik ga iets nieuws tegemoet. Het is ook geen vaarwel, hé. Ik zet de deur op een kier: als ooit de vraag komt voor iets als de Foute Party of een Ninetiesfestival of zo, kan het zeker gebeuren dat ik nog eens mee op het podium spring.”