Anuna De Wever spreekt dreigende taal: “Als dat gebeurt, gaan ze nog heel veel last hebben met mij”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Anuna De Wever
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever zal er dus niet bij zijn, op de klimaattop COP25, die vandaag start in Madrid. Het Youth for Climate-boegbeeld - dat twee maanden geleden al zeilend vertrok naar Chili, waar de top aanvankelijk zou plaatsvinden - raakte op een ecologisch verantwoorde manier niet op tijd ter plekke.

Terwijl de COP25 uit de startblokken schiet in Madrid, zitten de klimaatactivisten vandaag op Martinique. Van daaruit zal Anuna De Wever de klimaattop nauwgezet mee opvolgen. Na de COP25 zeilt hun boot door naar Colombia, vanwaar de Youth for Climate-activisten op 5 januari met een cargoschip naar huis varen. Half januari zouden ze daar moeten aankomen.

"Kerst vieren we dus met de hele bende in Colombia. Part of the job wanneer je bezig bent met het redden van de wereld. Het is het mij allemaal waard, want ik geloof heel hard in wat ik aan het doen ben. Het is alleen te hopen dat de Vlamingen gaan inzien dat ze de klimaatcrisis niet kunnen blijven minimaliseren. En dat onze politici eindelijk de handen uit de mouwen steken", zegt Anuna De Wever in Het Laatste Nieuws. 

Wat Anuna vanop Martinique zéker ook in het oog gaat houden: hoe onze klimaatministers naar Madrid zullen afzakken. "Ik mag hopen dat ze niet het vliegtuig nemen", besluit ze. "Want dan gaan ze nog heel veel last hebben met mij. Als ik twee maanden lang op een boot kan zitten om naar Latijns-Amerika te zeilen, dan kunnen zij wel één dag op een trein zitten."