Man uit Antwerpen wil zijn woning renoveren, maar het draait uit op een nachtmerrie: “Ik probeer hier te overwinteren, aangezien ik niet meer in mijn huis kan”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het is intussen al zes jaar geleden dat Dirk Verhaert besloot om zijn woning in Antwerpse De Geeststraat in de wijk Kaart af te breken. Het zou uiteindelijk uitdraaien op een nachtmerrie.

De afbraak verliep in eerste instantie perfect volgens plan. De funderingen waarop de renovatie moest gebeuren werden gelegd. Maar eigenaar Dirk Verhaert vindt dat de aannemer fouten heeft gemaakt bij de renovatie van zijn woning.

Het kwam tot een proces. Een proces dat Verhaert verloor en het contract met de aannemer werd ontbonden. Sinds april 2014 liggen de werken stil. “Wij zijn naar de Hoge Raad voor Justitie getrokken. We zijn ten einde raad. Vijf jaar wonen wij hier al in ons tuinhuis”, doet Verhaert zijn verhaal in Gazet van Antwerpen. 

“We hebben een tijd bij mijn moeder gewoond, maar dat was nogal moeilijk. We kunnen de ruwbouw gewoonweg niet verder afwerken omdat er te veel fouten zijn gebeurd. Afwerken is om problemen vragen. De waterkering ligt niet op de juiste hoogte, er is te weinig ruimte om gordijnkasten te hangen en zo meer.” 

“De stenen onder het schuifraam zijn volledig nat. Daarom willen we dat de Hoge Raad voor Justitie zijn controlerende functie uitoefent en ons alsnog gelijk geeft. We kunnen alleen maar hopen dat de rechtszaak opnieuw wordt geopend en dat de fouten worden hersteld zodat de afwerking kan plaatsvinden.”

“Wij gaan geregeld een bad nemen bij mijn schoonouders. Wij wassen ons hier aan de wasbak. Onze kleren wassen we in onze winkel. Maar dit is eigenlijk niet houdbaar. We zien het echt niet meer zitten. Het proces heeft jaren aangesleept. Drie keer heb ik een volledig deskundig advies gevraagd en nooit gekregen. Deze zaak heeft me al zeer veel gekost”, besluit Verhaert.

Aannemer Toon Joossen van Bouwtoon uit Brasschaat reageert fel. “Meneer Verhaert wil ons gewoon zwartmaken. Hij heeft de twee processen, zowel in eerste aanleg als in beroep, over de hele lijn verloren. Wij hebben sinds januari 2019 niets meer van hem gehoord. Die man heeft echt geen recht van spreken. De kleine foutjes die we maakten, werden rechtgezet. De ruwbouw staat er. Hij kan het gewoon verder afwerken. Ik begrijp niet waarom hij absoluut zo lang in zijn tuinhuis wil gaan wonen. Daar was totaal geen reden voor."