Frank Deboosere kondigt fraai maar koud weekend aan

bron: Radio 2
door: Redactie
Vannacht keldert het kwik. We krijgen minima rond het vriespunt en grondvorst op de meeste plaatsen. Morgenochtend zijn er hier en daar dus mogelijk gladde plekken. Het weekend wordt fraai, maar koud.

“Morgen krijgen we brede opklaringen en verwelkomen we de zon. In de loop van de dag komt er vanuit Frankrijk opnieuw wat meer bewolking opzetten. We gaan naar 6 of 7 graden. Het wordt dus al iets minder koud dan vandaag. Het blijft droog, maar de Sint komt in elk geval toe in een fris België”, zegt Frank Deboosere op Radio 2.

“In de nacht van zaterdag op zondag zijn er opnieuw heel brede opklaringen. Dan krijgen we op de meeste plaatsen vrieskou, met minima van -2 en in de Kempen misschien zelfs -3 graden. Omdat het zo koud is, zal er nevel en mist vormen.”

“Zondagochtend beginnen we met wat ochtendgrijs. Daarna komt de zon er weer door. De bewolking kan een beetje toenemen, maar het blijft ook op zondag droog, bij 7 graden. Maandag is het bewolkt en zien we hier en daar een spatje regen, bij opnieuw 7 graden.”