Gert Verhulst en James Cooke serieus in de clinch: “Dat was bijna het einde van onze vriendschap

bron: VIER
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst en James Cooke hebben serieus in de clinch gelegen. Het betekende zelfs bijna het einde van hun vriendschap.

Gert Verhulst treedt vanavond voor het eerst aan als jurylid in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Zijn kompaan James Cooke doet dit al langer, en heeft daarbij al enkele persoonlijke dingen verteld over Gert. Zo vertelde James vorig jaar in ‘De Slimste Mens’ een verhaal over Gert Verhulst zijn Japans toilet. Niet zonder gevolgen. “Dat is bijna het einde geweest van onze vriendschap”, vertelt Gert tegen Erik Van Looy. “Daar gaan we dus niet over spreken."

“Ik heb een gratis Japans toilet gekregen doordat ik dat hier vorig jaar verteld heb, dat was helemaal niet de bedoeling”, verduidelijkt James. “Maar ik was super content. Dus ik bel naar Gert: ‘Je raadt nooit waarop ik nu zit. Ik zit op een Japans toilet, ik heb er één gekregen.’ Kwaad dat Gert toen was!”

Jaloers
“Ik heb de telefoon dichtgesmeten. Ik vond het verschrikkelijk dat hij voor heel Vlaanderen over mijn dure toilet begon te vertellen, die ik uit de publiciteit probeer te houden. En de dag erna krijgt hij op mijn kap een gratis toiletpot!”, legt Gert uit.

James wou het absoluut goedmaken met zijn beste vriend en vond er niets beters op om de firma van de toiletten te vragen of ze Gert ook een gratis toilet wilden geven. “De dag erna krijg ik van die firma een mail: ‘We horen van James Cooke dat jij jaloers bent op zijn toilet’, zo gênant allemaal! Dat is bijna heel slecht afgelopen. En terecht, ik voel het terug opborrelen”, besluit Gert.