Moeder doet schokkende ontdekking over baby’tje: “Ze hebben haar daar gewoon laten liggen"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
De ouders van de acht maanden oude baby zijn verontwaardigd na het zien van de foto waarop te zien is hoe hun acht maanden oud baby’tje op de grond ligt te slapen in de crèche in Sint-Genesius-Rode. De baby kreeg de dag daarna koorts. De ouders konden heel snel terecht bij een nieuwe crèche.

“Mijn dochtertje ging twee weken geleden voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Toen ik haar kwam ophalen, kreeg ik te horen dat ze in slaap was gevallen op de grond”, vertelt mama Alexandra. 

De verzorgers zouden haar niet hebben durven verplaatsen uit angst voor de reactie van het baby’tje. “Wie laat er nu een kind op de koude tegelvloer slapen”, stelde Alexandra zichzelf de vraag. Het is al vaker gebeurd dat de baby al spelend in slaap valt. De ouders leggen haar dan gewoon in haar bedje. 

Foto

Daarom dienen de ouders een klacht in. “Ik heb die foto zelf verspreid omdat ik het schandalig vind dat ze mijn kind daar op de koude vloer hebben laten slapen”, aldus Alexandra. “Mijn dochter had de dag nadien koorts."

"Het was schattig"

De verzorger in kwestie was zich van geen kwaad bewust. “Ik vond het schattig dus nam er een foto van en stuurde die door naar de mama. Het wordt helemaal opgeblazen”, vindt de verzorgster. 

De acht maanden oude baby mocht meteen naar een andere crèche. De ouders kregen de waarborg en het geld voor de maand september jammer genoeg niet terug.