Verschrikkelijke getuigenis over aanslag in Duitsland: "Hij kwam de kebabzaak binnen met een machinegeweer en dan begon het"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Rond 13 uur vanmiddag was er bij een synagoge in de deelstaat Sachsen-Anhalt in Duitsland een aanslag. Daarbij kwamen zeker twee mensen om het leven.

Intussen sijpelen ook de eerste getuigenissen binnen. Die zijn echt verschrikkelijk. "Plots kwam er een man de kebabzaak binnengelopen met een machinegeweer in zijn handen", vertelt een getuige die het overleefde aan het tv-station N-tv New.

"Hij gooide iets dat op een granaat leek, maar het ontplofte niet. Daarna opende hij het vuur met een machinegeweer. De man die vlak naast me in de zaak stond, heeft het volgens mij niet overleefde. Ik kon me gelukkig verstoppen in het toilet."

De terroristen wilde aanvankelijk de synagoge binnendringen, vernam de krant 'Die Welt' bij de veiligheidsdiensten. Toen dat dat niet lukte zijn ze op de vensters binnen schieten en de deuren. WXanneer dat ook niets opleverde, opende ze het vuur op de mensen op straat. Een man werd doodgeschoten in een pittabar en een vrouw in de buurt van een begraafplaats.