Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet het gebeuren bij de andere partijen: “Ze maken zichzelf kapot met kiezersbedrog”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Uit een nieuwe peiling blijkt dat Vlaams Belang de grootste partij wordt in Vlaanderen. Het maakt voorzitter Tom Van Grieken uiteraard zeer blij.

“Ik had het wel een klein beetje verwacht”, reageert hij in Het Laatste Nieuws. “We kregen na de verkiezingen erg veel steunbetuigingen. Veel mensen stapten op mij af: 'Ik heb niet op u gestemd, maar u bent goed bezig en volgende keer krijgt u wél mijn stem.’”

“In de startnota van Bart De Wever is alles over integratie, identiteit en Vlaanderen voor ons een ondergrens, voor CD&V en Open Vld is het een bovengrens. Ik hoop dat de peiling toch voor een sense of urgency zorgt op die domeinen.” 

“Er moet een ander beleid komen. Voor de federale formatie roep ik de partijen op om niet zomaar het Belgische staatsmanschap te omarmen, want in de volksmond heet dat anders: kiezersbedrog. Hoelang willen de andere partijen zich nog kapot regeren? Die vraag moeten ze zich maar eens stellen."