Anuna De Wever is duidelijk over radicale klimaatbetogers: "Ik begrijp hen wel, maar dat mogen ze niet doen"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever maakt zich ook voor een nieuw seizoen aan klimaatbetogingen en nog andere acties. Ze schreef alvast een open brief.

Anuna De Wever roept in naam van 'Youth For Climate' de leerkrachten op om ook hun steentje bij te dragen. "We hebben jullie nodig", staat er te lezen in de open brief.

"Laat jonge mensen niet in slaap vallen op de banken van onwetendheid. Vertel hen over onze planeet. Vertel hen over de situatie waarin we ons bevinden en de impact die dat alles op ons heeft, nu en in de toekomst.” YFC roept de leraren om op te vertrekken vanuit de concrete vraag: “Wat is de impact van het klimaat op mij?"

"Snap hun frustratie wel"
Intussen roept de internationale groepering Extinction Rebellion om meer 'burgelijk ongehoorzaam' te zijn tijdens de betogingen. Ze roepen eigenlijk op om geweld te gebruiken. "Zoiets gaan wij niet doen", reageert Anuna bij Het Nieuwsblad. “Wij willen dat iedereen aan onze acties kan deelnemen, wij willen de massa mobiliseren. Tegelijkertijd snap ik hun frustratie wel."

"Er wordt al zo lang actie gevoerd, zonder resultaat. Het zijn toch de politici die in actie moeten komen omdat de mensheid het anders op termijn niet overleeft? Waarom moeten de klimaatgroepen zich dan verantwoorden? Zolang het protest vreedzaam blijft, denk ik niet dat het iemand zal schaden, ook onze reputatie niet."