Vingers wijzen naar Trump na nieuwe aanslag van blanke terrorist: President heeft duidelijke boodschap

door: BMO
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdag zorgde een schutter voor een loodzware tol in het Amerikaanse Texas. Minstens 20 mensen kwamen om het leven. Terwijl Donald Trump met de vinger wordt gewezen na een aanslag van een 'blanke nationalistische terrorist', neemt de president een duidelijke stelling in na de aanslag.

De schutter bracht 20 mensen om en 26 anderen raakten gewond. De 21-jarige dader zou vooraf een racistisch manifest hebben verspreid waarin hij de Latino's in Amerika viseert. Donald Trump klaagt de instroom van de vele Mexicanen al lange tijd aan en stelt alles in het werk om een muur op de grens te bouwen.

Intussen heeft Donald Trump gereageerd op het drama. De president veroordeelt de schutter in niet mis te verstane bewoordingen.

"De schietpartij in El Paso, Texas, was niet enkel tragisch, het was een laffe daad. Ik weet dat ik aan de zijde van iedereen in dit land sta om deze haatdragende actie te veroordelen. Er zijn geen redenen of excuses die het doden van onschuldige mensen ooit zullen rechtvaardigen."

 

Today’s shooting in El Paso, Texas, was not only tragic, it was an act of cowardice. I know that I stand with everyone in this Country to condemn today’s hateful act. There are no reasons or excuses that will ever justify killing innocent people....

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 4, 2019