Man gaat met zijn hond wandelen in het bos en doet dan een heel bizarre ontdekking: “Ze lagen er nog niet zo lang”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man die gisteren met zijn hond ging wandelen in het Goois Natuurreservaat bij Laren in Nederland, heeft een bizarre ontdekking gedaan. Hij vond duizenden gedumpte poststukken die begraven waren in het bos. Die bleken afkomstig te zijn van het postbezorgingsbedrijf Sandd.

Tussen de stukken post zaten onder andere ‘blauwe enveloppen’ van de Nederlandse Belastingdienst en enveloppen van verschillende ziekenhuizen. “De melder zag dat er behoorlijk was gegraven, maar dat het ook weer netjes was achtergelaten. Hij had ook een deel van een schop gevonden en vertrouwde het daarom niet’’, schrijft de politie van Gooise Meren op haar Facebookpagina.

De politie onderzocht de plek. “De collega’s troffen meerdere gaten aan met daarin duizenden poststukken. Ze lagen er waarschijnlijk nog niet zo lang omdat ze in zeer goede staat verkeerden.’’ Het zou gaan om tienduizenden poststukken, die op verschillende plaatsen begraven waren.

Postbezorgingsbedrijf Sandd startte met een onderzoek. “Hier zijn we natuurlijke allesbehalve trots op. Dit is op zijn zachts gezegd geen fijn verhaal’’, verklaart woordvoerster Margot van de Coterlet. “de verantwoordelijke postbezorger kunnen we achterhalen aan de hand van de huisnummers en de periode waarin de post bezorgd had moeten worden. Zodra duidelijk is om wie het gaat, zullen we passende maatregelen nemen. We hebben in totaal 18.000 postbezorgers. Daar kan altijd iemand tussen zitten die het niet zo nauw neemt. Het blijft per slot van rekening mensenwerk’’, aldus de woordvoerster.

Volgens een inwoonster van Laren zou dit nog al gebeurd zijn. “Ik heb in februari ook een hele berg post gevonden in de bosjes bij de Harmen Vosweg. Was ook van Sandd. Ze hebben dit uiteindelijk zelf opgehaald’’, vertelt ze in een reactie. “Dat zou heel goed kunnen maar ook niet. Ik weet het gewoon niet’’, aldus van de Coterlet.