Buren in Hasselt slaan alarm omdat ze al twee weken vieze geur roken: Deze verschrikkelijke ontdekking hebben ze gedaan

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Google
Dinsdag werd in een studio van een appartementsgebouw in de TT-wijk in Hasselt het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen. Ze lag al wekenlang dood in haar flat.

Pierre Cassiman en Alice Van Hoof, die op de vijfde verdieping wonen, merkten al twee weken een vieze geur op. “We veronderstelden dat het om een vuilniszak ging, of rottend vlees”, zeggen ze. “We kochten spuitbussen en vervingen de matten om de stank weg te krijgen. Maar die werd de laatste dagen alleen maar erger. Dinsdagnamiddag was de geur niet meer te harden. Daarom belden we de eigenares van de studio, een vrouw van in de tachtig jaar.”

Het was de kleinzoon van de eigenares die een kijkje kwam nemen, samen met zijn vader. In de studio troffen de twee het lichaam van de vrouw aan, in verre staat van ontbinding. Een ambulance, de politie, het parket en een wetsdokter kwamen ter plaatse. De studio werd verzegeld. De precieze doodsoorzaak wordt momenteel nog onderzocht. De vrouw zou niet met geweld om het leven gebracht zijn.

Alice en Pierre kenden deze vrouw niet “Niemand hier kent haar. Zelfs de familieleden van de eigenares weten niet wie ze was. De studio waar ze gevonden is, wordt momenteel ook niet verhuurd. Hoe de vrouw hier dan toch terecht is gekomen, is voor ons een raadsel. Maar de vrouw moet die sleutel dus wel gehad hebben.”

Tags hasselt