Vader van overleden Loïc Depoortere (3) neemt op hartverscheurende wijze afscheid: “Hij zal nu goed voor je zorgen”

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Löic Depoortere uit Houthulst is overleden. De jongen viel in de zwemvijver nabij zijn ouderlijk huis.

Loïc Depoortere mocht maar drie jaar oud worden. Hij is zaterdagochtend overleden. Hij verbleef op de afdeling intensieve zorgen in het UZ Gent.

“Nooit gedacht, lieve superheld, dat we hier al de strijd zouden moeten staken,... We zijn steeds keihard blijven geloven in je... echt vriendje... trots, o zo trots zijn we op jou, alles heb je gegeven, net zoals je in je prille 3 levensjaartjes hebt gedaan, ‘carpe diem’, elke dag, plukte jij de dag, op jouw manier, zoals niemand dat kon, zo vol van overgave en enthousiasme, in alles wat je deed!”, luidt het bij vader Nicolas.

"Hij zal goed voor je zorgen"
“Het is hartverscheurend dat je dat gevoel zo vlug moet verliezen kleine schat... weet lieverd, dat er hier boven een grote meneer op je staat te wachten, die net als je papa en mama de spreuk “eendracht maakt macht” hoog in het vaandel draagt! Pepe Georges, een groot voorbeeld voor papa, hij zal goed voor je zorgen, net als je mama en je papa, net als je lieve grote broer! Ik ben zeker lieve Loïc dat jij nu ook voor je broertje zal zorgen, op jouw schattige, lieve manier! 

“Nogmaals, je hebt gestreden zo hard je kon! Papa zei het vaak tegen mama: “Ons leeuwtje zal er nog alles uithalen binnen de mogelijkheden dat hij kan, hij zal vechten met de wapens die hij nog voor handen heeft, nog eens alles uit de kast halen...”

“Eigenlijk ben je al vertrokken naar die fonkelende sterrenhemel op het moment dat papa je uit het water haalde, het staat op m’n netvlies gebrand... de verslagenheid is groot, maar er is zoveel moois om er te blijven voor gaan kleine schat, we gaan je nog vaak trots maken, dat beloof ik je kleine kapoen!"