Kürt Rogiers heeft groot nieuws te melden: "Maar de bazen van Familie maken zich wel zorgen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Kürt Rogiers heeft groot nieuws te melden. De acteur uit Familie keert terug naar de radio.

Kürt Rogiers gaat bij radiozender Joe de zwangere Anke Buckinx vervangen tijdens het ochtendblok. Zo zijn Ornelis en Rogiers weer samen te horen op de radio. Dat was zo ook al enkele jaren het geval bij Qmusic.

"De magie tussen Sven en mezelf was nog lang niet op", licht Kürt toe in Het Laatste Nieuws. "Bovendien krijg ik nu de eer om de grote verhuis van Q en JOE naar de gloednieuwe radiostudio's op de benedenverdieping van de Medialaangebouwen mee te beleven. Ik weet écht niet hoe de gewone Vlaming gaat reageren op dit nieuws." 
(Lees verder onder de foto)

Familie
"Verrast wellicht. Er is tot vandaag niet echt veel getoeterd over de opvolging van Anke. Eerlijk, ook ik wist tot over een paar weken niet eens dat er een opvolger werd gezocht. Ik zit dermate in de acteervibe en voel me daar uitstekend bij, dat een move naar wat anders vreemd zou zijn. Maar kijk, de opportuniteit diende zich aan. En radio maken blijft een geweldige job om te doen. Een kans die ik niet kon laten liggen."

Kürt zal het combineren met zijn werk bij Familie. "De bazen van 'Familie' in Lint zijn een beetje bezorgd, ja. Maar ik maak me sterk dat ik mijn spartaanse discipline van weleer weer ga oppikken. Het voordeel is dat het voor een beperkte periode is, dat het in de zomer is en dat er zes weken vakantie tussen zitten. Moet haalbaar zijn, dus."

"Ik zal mijn vrouw wel heel dankbaar moeten zijn dat ze het gezinsleven grotendeels opvangt. Ze vond dat dit een voorstel was dat ik niet kon laten liggen, maar ze stelde wel vast dat ze niet op mij zou moeten of kunnen rekenen tijdens de examenperiode van de kinderen. Tja, die heb ik handig ontweken, hé", lacht Kürt.