Jinnih Beels: “Mijn moeder is vermoord, de daders zijn nooit gestraft geweest” & “Mijn man heeft nu een tumor op zijn pancreas”

bron: VIER
door: PMN
Afbeelding bron: VIER
Jinnih Beels is schepen in Antwerpen. Ze was afgelopen week ook een centrale gast in ‘Gert Late Night’.

Jinnih Beels blijkt al heel wat meegemaakt te hebben. Dat vertelt ze bij James Cooke. “Ik ben mijn moeder verloren toen ik drie jaar oud was”, zegt Jinnih. “Mijn moeder is eigenlijk vermoord. Daar is nooit niets meegedaan, die moordenaars zijn ook niet gestraft geweest.”

“Heel kort daarna is ook mijn grootmoeder gestorven. Mijn vader vond het niet meer veilig voor mij en zo moest ik naar een land komen dat ik helemaal niet kende. Ik nam hem dat kwalijk want in mijn ogen was hij de oorzaak van al mijn ellende. Dat de daders van de moord op mijn moeder niet gestraft zijn komt omdat India een heel corrupt land is. Ik ben daar nog altijd kwaad om, maar het heeft mij wel gemaakt tot wie ik nu ben.”
(Lees verder onder de foto)

"Ik kon dat niet vatten"
Jinnih Beels is zelf ook moeder intussen. “Het laatste anderhalf jaar heb ik gefaald als moeder”, bedenkt de politica zich. “Ik heb hem amper gezien. Ik zie ook geen uitweg. Je hebt gekozen voor een bepaald pad en dat zal nog zes jaar zo zijn.”

Onlangs is Jinnih haar man ook nog ziek geworden. “Toen is eigenlijk alles samengevallen. Ik ging in de politiek en plots werd vastgesteld dat hij een tumor had op zijn pancreas. Ik kon dat niet vatten. Hij is een dokwerker maar is enorm afgevallen. Het doet nog altijd veel pijn. Hij is een andere man geworden. Hij was altijd iemand die mij beschermde en nu is het omgekeerd."