Annelien Coorevits denkt liever niet terug aan vreselijke ervaring: “Heeft mij heel zwaar geraakt”

bron: De Morgen/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Annelien Coorevits presenteert elke vrijdag ‘Temptation Island’. Ze is al meer dan tien jaar gelukkig samen met haar man Olivier en heeft twee schatten van kinderen.

Annelien Coorevits is ook een ex-miss België. In 2007 nam ze ook deel aan Miss Universe, maar daar heeft ze geen goede herinneringen aan. Die verkiezing ging door in Mexico-City.

“Toen we met alle deelneemsters een maand lang op hotel zaten voor de verkiezing van Miss ­Universe, zaten we met zo’n honderd meisjes samen op één grote etage die we niet mochten verlaten. Er was één meetingruimte waar we eens konden babbelen, maar voor de rest moesten we de hele tijd op ons kamer doorbrengen”, weet Annelien nog in De Morgen. 

“En wat doe je als je je ­verveelt? Je begint te eten. Enfin, ik toch. Dus ik verdikte. Tot ik op een dag te horen kreeg dat er in de krant een megagroepsfoto verschenen was met daaronder een stuk: ‘Onze miss laat het een beetje hangen’. De journalist van dat artikel zou ik eens willen vragen: besef jij wel hoe schadelijk zulke woorden zijn?”

Zwaar geraakt
“Ik ben een sterke persoonlijkheid, maar dat heeft mij toen heel zwaar geraakt. Mocht ik een meisje boordevol complexen geweest zijn, een meisje dat slecht in haar vel zat, was dit een doodslag geweest. Je zit in een hotel met allemaal meisjes die op hun negentiende de perfectie zelf zijn. In Venezuela en Colombia bestaan er scholen om meisjes vanaf acht jaar oud te drillen om Miss ­Universe te worden. Op hun negentiende zijn ze al helemaal omgebouwd. Zij aten ook helemaal niet.”

“Ze vonden het abnormaal dat ik wel ontbijt nam. Ik voelde mij daar helemaal niet thuis. Ik voelde mij bij wijze van spreken een boerin tussen hen. Als je een maand in zo’n omgeving zit, begin je heel hard te twijfelen aan jezelf. Mijn zus zegt nog altijd dat ik complexen ben gaan krijgen door die reis en dat is wel een beetje zo. Gelukkig zit ik nu veel beter in mijn vel dan toen.”