Saar Pelgrims uit ‘Down The Road’: “Ongelofelijk wat zo’n roadtrip doet, dit zijn vriendschappen voor het leven”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Maandag is er een nieuwe aflevering van ‘Down The Road’. Dieter Coppens en Saar Pelgrims zetten met zes reiscompagnons die syndroom van Down hebben, verder.

Als de deelnemers een probleem hebben, kunnen ze altijd bij Saar terecht. “Ze raken van slag door zaken die hen om één of andere reden uit hun comfortzone haalt. Je weet echt niet hoe ze gaan reageren, en omdat ze zo puur zijn in het uiten van hun emoties, kan dat soms intens zijn", merkt ze op in Dag Allemaal.

Heeft Saar wat kunnen genieten van de reis? “Zeker, ook al had niet altijd de tijd om te kijken waar we precies zaten. Ik heb me vaak laten meedrijven door de flow van het programma. Maar ik heb zeker van Zuid-Afrika geproefd en ik zou dat prachtige land nog eens op mijn eigen tempo willen doorkruisen.”

“Ik denk ook met heel veel plezier terug aan het avontuur. Ongelofelijk hoe intens die band is die je op zo’n korte tijd opbouwt. Ik heb de groep achteraf vier, vijf keer teruggezien. Ik geniet er echt van hen om bij hen te zijn. Het is ongelofelijk wat zo’n roadtrip met een mens doet. Er zijn vriendschappen voor het leven gesmeed.”