Dit opmerkelijk bedrag betaal je voor een bezoek van koning Filip en koningin Mathilde

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Twee weken geleden brachten koning Filip en koningin Mathilde een bezoek aan de stad Herentals. En blijkbaar komt het vorstenpaar niet gratis op bezoek.

Vlaams Belang wil wel eens weten wat zo'n koninklijk circus kost, want de oppositiepartij gaat ervan uit dat dit geld naar nuttigere zaken kan gaan. Al blijkt het kostenplaatje van zo’n bezoek best meer te vallen. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen.

De stad Herentals betaalde in totaal 5.000 euro voor het bezoek van het koningspaar. Citymarketing”, reageert schepen van Financiën Patrik De Cat (CD&V). “In de Lakenhal vond een receptie plaats met een vertegenwoordiging van de Herentalse bevolking. De catering daarvoor bedroeg 2.724 euro. De relatiegeschenken die we hebben weggegeven, kostten 517 euro en werden geleverd door vzw Twerk (een atelier voor mensen met autismespectrumstoornis, red.). Het piano-optreden van Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans was 700 euro.”

4.600 euro
Tel daarbij nog eens de stadsfotograaf (395 euro) en een gehuurde bus om de schoolkinderen uit de verste deelgemeente Morkhoven op te halen (318 euro), dan kom je uit op een totaal van 4.665,44 euro. 

“Dat zijn directe kosten waarvoor facturen zijn gemaakt. Daarnaast is er natuurlijk nog de inzet van stads- en politiepersoneel, maar die gemaakte uren (in totaal 239 uur) vielen binnen de normale werktijden en betekenen dus geen extra kosten”, zegt De Cat.