Evi Hanssen enorm geschrokken nadat haar bankrekening geplunderd is

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Evi Hanssen beleefde de schrik van haar leven in het Vier-programma 'Control Pedro'. Dat zal vanavond uitgezonden worden.

In de aflevering van vanavond gaat presentator Pedro Elias dieper in op cybercrime. Een populaire vorm van cybercrime is pishing.

Pedro illustreert wat er gebeurd als je slachtoffer bent van pishing. Hij nodigde daar ook Evi Hanssen voor uit. Die blijkt ooit in een aflevering van 'Neveneffecten' te hebben gezeten van haar overbuur Lieven Scheire.

Neveneffecten
Evi Hanssen wordt aangezet om een dvd van Neveneffecten te kopen. Evi googelt, klikt op de eerste link en komt zo op de site van Scheire terecht. Of dat denkt ze. In feite belandt ze op een volledig nagebouwde website van Scheire, waar ze met haar kaartlezer de dvd koopt. 

Betalingsapp
Dat had ze beter niet gedaan want zo krijgt Pedro met een betalingsapp controle over haar rekening. Hij houdt het deftig en haalt 100 euro van Evi haar rekening. Maar hadden dit echte cybercriminelen geweest, was Evi allicht al haar geld dat op die rekening staat, kwijt geweest.

Vies gevoel
"Het geeft wel een heel vies gevoel om zo eenvoudig de controle over je bankrekening kwijt te spelen. Pedro had ze helemaal kunnen plunderen. Ik heb die site nog eens bekeken en die was perfect nagebouwd", reageert Evi in Het Laatste Nieuws. 

Ingetrapt
"Niet dat ik zó veel online koop, maar als ik op reis wil, zou ik ook gewoon in Google 'Vliegtickets Brussel Athene' ingeven - en dan riskeer je dus op zo'n valse site te belanden en je geld kwijt te zijn. Ik denk echt dat iedereen hier was ingetrapt."