VTM

Onenigheid bij Dancing With The Stars: "Wat zit die hier te doen?

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
De eerste kritiek op de jury van "Dancing with the Stars" is een feit. Zowel Leen Dendievel als Karen Damen zijn niet tevreden over de slechte scores die ze krijgen. Ook volgens kenners gaat de jury soms fameus uit de bocht, en dan hebben ze het vooral over Leah Thys.

Dat Leen Dendievel niet tevreden was met haar punten, kon je duidelijk van haar gezicht aflezen. Ze legde ook uit waarom : "Ik zat echt in mijn dans en heb er mijn hart en ziel in gestoken. Hopelijk zien de mensen thuis dat wel."

Een duidelijke sneer dus richting de jury, maar zij is niet de enige dat er zo over denkt. Guy Jottay, danscoach uit "Sterren Op De Dansvloer" vindt dat de jury met 2 maten en 2 gewichten jureert. "Ik vind dat Karen Damen echt wel ondergequoteerd wordt. Zeker als je ziet welke inspanningen ze ervoor doet. Daar is amper waardering voor"

Volgens hem zijn ze voor andere kandidaten milder. "Ik vind dat Elodie Ouédraogo erg gespaard werd in de tweede aflevering, toen ze er voor het eerst kon bij zijn na haar blessure. Ze waren vooral blij dat ze er was, maar zeg dan niet dat de dans goed was, want dat was het niet."

Guy Jottay heeft vooral kritiek op Leah Thys. "Wanneer heeft zij voor de laatste keer een samba gedanst? Mij zouden ze ook niet moeten vragen om een zangwedstrijd te beoordelen. Ze zit er voor het inlevingsvermogen te beoordelen, waarom heeft ze Peter van Asbroeck dan zo'n lage score gegeven?"

Leah Thys heeft een gepast antwoord klaar. "Moet ik de samba dan ooit gedanst hebben om mijn rol in het programma te verantwoorden? Ik begrijp dat er meer aandacht is voor de negatieve commentaren dan voor de positieve commentaren. Dat zal de komende weken niet anders zijn."