Kürt Rogiers verrast iedereen: “Alles geregeld om naar Thuis te vertrekken, maar toen zag ik deze persoon opduiken”

bron: Qmusic
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kürt Rogiers speelt intussen al 2,5 jaar mee in Familie. Aanvankelijk was de acteur niet van plan om mee te spelen in de VTM-soap.

Kürt was jaren aan de slag als dj bij Qmusic. “Maar die hebben op een bepaald moment besloten om het roer om te gooien. Ze wilden van hun oude baseline af en zouden meer jonge stemmen naar voor schuiven. Ik ben naar mijn toenmalige baas Erwin Deckers gestapt om eens met hem te babbelen. Want eigenlijk was er voor mij geen volgend radioverhaal meer binnen Qmusic”, zegt Kürt bij Qmusic.

Al snel had de VRT aan de lijn. “Ik kreeg te horen dat er een heel leuke nieuwe rol bij ‘Thuis’ voor mij was weggelegd. En eigenlijk had ik daar heel veel zin in. Ik ken geen collega’s van die soap, en heb er ook nog nooit mee gespeeld. Bovendien ken ik de VRT niet, want ik was toen al achttien jaar gebonden aan Medialaan. Dus ik besloot om de stap dan maar te zetten”, vertelt de acteur.

"EN TOEN ZAG IK LARS DEWULF VERSCHIJNEN"
Eerst moest hij nog aan VTM gaan zeggen dat hij naar de concurrent vertrok. En dus verstuurde hij een mail. Ik kreeg de hele Medialaan - van directie tot producers - plots aan de lijn. Ze vroegen me allemaal om een week te wachten”, gaat Kürt verder.

Hij werd uitgenodigd in een zaal. Daar waren onder meer ook de producer en de hoofdschrijver van Familie aanwezig. “Ze wilden me voorstellen aan een interessante man. Het licht in de zaal ging uit en de producer duwde op een knop. Vervolgens verscheen op een groot scherm de naam ‘Lars De Wulf’, met daarbij een groot beeld van een silhouet die aan het uitkijken was over een skyline. Het waren beelden uit de film ‘Fifty Shades’. Je zag heel duidelijk welke kleren het personage droeg en de Tesla waarmee hij reed. Kortom: alles was tot in het kleinste detail voorbereid voor wat ze een jaar lang met Lars gingen doen.”

“Ik heb vlak na de vertoning in mijn auto een lief mailtje gestuurd naar de collega’s van de VRT. Om hen te vertellen dat ik een aanbod had gekregen dat ik niet kon weigeren. En daar heb ik nog steeds geen spijt van”, besluit de acteur.