VTM

Kris Wauters merkt op dat Koen zich geen zorgen moet maken: "Ik heb die drang totaal niet"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De fans van Clouseau mogen zich in de handen wrijven want er komt een nieuwe plaat van hun favoriete band aan. Dat raakte vorige week bekend.

Bij Radio 2 praat Kris Wauters openhartig over Clouseau. "Bij ons het is allemaal heel organisch", zegt hij. "Op het podium is een natuurlijke orde. Ik en Koen maken nooit ruzie. Daarom bestaat Clouseau al 30 jaar. Koen staat vooraan en zorgt dat de liedjes goed gezongen worden en zorgt dat het publiek mee is."

"Ik sta naast hem en zie dat de band goed werkt. In de studio werk ik aan onze platen, dat is meer mijn ding. Als je een band hebt met broers waar het ruzie is, is dat omdat hetzelfde willen. Bij Oasis willen ze allebei vooraan staan. Maar ik heb die drang niet. Er staan al meer dan genoeg spots op mij en ik loop al genoeg in de belangstelling. Ik sta niet op het podium om gezien te worden maar wel om muziek te spelen. Dat laatste vind ik immers heel plezant. Ik zing heel graag eens een liedje en presenteer graag een tv-programma, maar een topentertainer ben ik niet.”

“Koen heeft niet liever dan dat ze naar hem kijken. Dat is een pure frontman. Je kan als groep geen betere frontman dromen dan hem.”