Deze man is aan een gruwelijke dood ontsnapt

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Het zijn hallucinante beelden die er op Twitter zijn verschijnen. Een man is op het dak van een trein van de NMBS geklommen.

Het incident deed zich donderdagochtend voor in station van Brussel-Zuid. Een medewerker van Thalys zag het allemaal gebeuren en filmde het ook. “We kregen donderdagochtend iets voor tien uur een melding binnen”, zegt Infrabel-woordvoerster Leslie Buyle aan Het Nieuwsblad. 

“Er was een man op een locomotief geklommen en vervolgens naar de luifel van het perron gesprongen. Het ging om een trein die van Eupen naar Oostende onderweg was. Na een interventie van Securail (het beveiligingspersoneel van de NMBS, nvdr.) werd de man onderschept en weggebracht.”

Bij de NMBS kan men niet lachen om de stunt van de man bij Het Nieuwsblad. “De man is heel dicht bij de bovenleiding gekomen. Er stond een trein op de sporen, dus die leiding stond ook onder spanning. Zo’n 3.000 volt. Levensgevaarlijk.”

Het incident blijft voor de man niet zonder gevolg. Het is sowieso strafbaar, een inbreuk op de spoorwegveiligheid”, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. “Dit is extreem gevaarlijk, je kan niet alleen van de trein vallen, maar ook de bovenleiding raken. Er was ook vertraging, dus ook wij hebben schade opgelopen.”