Vrouw die haar man verloor na ongeval op E411: “Heeft hij nog iets gezegd voor zijn dood? Dat wil ik aan hen vragen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een vrouw uit Putte verloor gisteren haar man. Op de E411 kon haar man nog uit een gecrashte wagen ontsnappen, maar meteen daarna werd hij doodgereden door een truck.

De 49-jarige Kris Jacops was gisterochtend vertrokken uit Putte om een werf te bezoeken in Wallonië. “Nieuwe projecten ging hij altijd zelf bekijken om een schatting te maken”, zegt zijn vrouw Ilse Pauwels (39) aan Het Laatste Nieuws.

Op de E411 in Tourinnes-Saint-Lambert kreeg Kris een ongeluk. “Hij is op een brug tegen de berm gereden”, zegt Ilse. “Zijn wagen werd tussen de struiken geslingerd. Daar is hij uitgestapt en was nog oké.” Enkele ogenblikken later werd de veertiger gegrepen door een vrachtwagen. De Antwerpenaar overleed ter plaatse, ondanks reanimatiepogingen van de hulpdiensten. Hoe het komt dat Kris botste en waarom de vrachtwagenbestuurder Kris aanreed, wordt nog onderzocht. De politie sluit niet uit dat het om een wanhoopsdaad ging. Zijn echtgenote Ilse gelooft daar niet in: “Dat zou hij ons nooit aandoen. Hij zat meer in met zijn gezin dan met zichzelf.”

NEDERLANDS GEZIN
Ilse is op zoek naar een Nederlands gezin dat haar man hielp uitstappen. “Ik weet niet veel over hen. Enkel dat ze op vakantie gingen”, zegt ze. “Hebben ze gezien wat er gebeurd is? Heeft Kris tegen hen nog iets gezegd? Dat zou ik hen graag vragen.”

Kris Jacops laat twee dochters van 10 - en 13 jaar achter. “Hij was net een week aan het werk na zijn vakantie. We hebben een fijne tijd gehad en samen leuke dingen gedaan. Maar het grote feest dat we samen wilden organiseren voor zijn 50ste en mijn 40ste verjaardag, zullen we helaas niet meer mogen vieren.”