Buschauffeur schrikt van 19-jarige illegaal onder zijn bus: "Ik hoorde hem schreeuwen van de pijn maar er was nog polsslag. En toen kwam dat moment"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een jonge Guineeër Amalou Ourez (19), was ten einde raad. Hij zag nog maar één manier om in Groot-Brittannië te raken en dat was door zich vast te klampen aan het onderstel van een bus.

Ourez kroop aan het Brusselse noordstation onder de bus. "Tijdens een controle zagen we drie migranten in de bagageruimte", zegt één van de twee buschauffeurs, die anoniem wil blijven, in Het Laatste Nieuws.

Vertrokken
“We hebben hen weggejaagd. Vervolgens heb ik me op mijn buik gelegd om onder het voertuig te kijken, maar ik heb op dat moment niets gezien. Nadat we onze hele checklist afgewerkt hadden, zijn we rond kwart over twaalf vertrokken."

Schreeuwen van de pijn
Tot een paar kilometer verder één van de twee wel iets opmerkte. Ze besloten om nog eens te gaan kijken. “Eerst merkte ik niets op, maar daarna zag ik plots wel benen én hoorde ik iemand schreeuwen van de pijn. Een jongeman zat helemaal gekneld tussen de twee assen.”

Hand
"Ik heb de hand van het slachtoffer vastgenomen", vervolgt de buschauffeur. "De jongeman voelde gloeiend warm aan, van de hitte van de motor en de wrijving van de assen. Hij had nog een polsslag, maar twee minuten later is hij overleden. De hulpdiensten konden hem niet meer helpen."

Oorzaak
Volgens commissaris Johan Berckmans van de politiezone Brussel-West raakte de verstekeling geplet toen de bus stopte. "Daarbij zakte het voertuig een tiental centimeter, door een hydraulisch systeem om het in- en uitstappen te vergemakkelijken."