VTM

Ilse is de wanhoop nabij want haar kat Mauro is al twee weken vermist. Wanneer ze affiches gaat plakken in Lier krijgt ze nog eens een extra klap te verwerken: “Dit kan toch niet?”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Ilse Defauw uit Lier zoekt al twee weken tevergeefs naar haar vermiste kat Mauro. Ze wordt stilaan wanhopig.

Ilse besloot om alle registers open te trekken en ging affiches hangen. Ze hoopte dat misschien buren of toeristen haar kat ergens gezien zouden hebben.

Haar kat leverde het niet op, wel een boete en extra ellende. De stadswacht merkte de affiches ook op. Ilse moest alle affiches terug weghalen of ze moest een GAS-boete van 350 euro betalen. Volgens de stadswachten waren de affiches vervuiling’ en ‘beschadiging van het stadsterrein’.

“De mensen van de stadswacht waren heel vriendelijk. Ze wilden me gewoon verwittigen en ik heb dan ook geluisterd. Maar ik was hier echt aangedaan van!” vertelt Ilse aan Het Nieuwsblad.

De kans dat ze nu haar kat nog gaat terugvinden is wel erg klein geworden. “Van het stadsbestuur moeten we onze kat castreren. We chippen hem, omdat dat volgens de regeltjes is. Allemaal om het aantal zwerfkatten te doen dalen. Maar als ik dan als bazin alles op alles zet om mijn diertje terug te vinden, dan krijg je zo’n harde klap te verwerken.”

“Dat kan toch niet? Wie berokken ik hier nu schade mee? De burgemeester kan dat oplossen door een richtlijn te geven, maar laat dat alstublieft toch toe. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen met een huisdier.”