Ellende voor prins Laurent blijft maar duren: Opnieuw moet hij ferme tegenslag verwerken

bron: Het Laatste Nieuws/La Meuse
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De ellende voor prins Laurent is nog niet voorbij. Hij moet opnieuw een flinke tegenslag incasseren.

Laurent verloor onlangs een deel van zijn dotatie en moet nu ook het ecohuis in Brussel verkopen. Het herenhuis in de Europese wijk in Brussel draait volledig op hernieuwbare energie, maar was al enkele jaren noodlijdend. De woningen in de Aarlenstraat 63, 65 en 67 staan nu te koop voor 5.520.000 euro, vernam Het Laatste Nieuws in ‘La Meuse’.

In het gebouw en in de twee aanpalende huizen (nummers 65 en 67 in de Aarlenstraat) is het Renewable Energy House ondergebracht. Aan Laurent werd destijds de opdracht gegeven om het gebouw om te vormen tot een voorbeeld van hernieuwbare energie. Maar de drie panden, eigendommen van vastgoedbedrijven waarin Laurent belangen heeft, konden de verwachtingen nooit waarmaken.

De laatste jaren stapelden de vastgoedbedrijven de verliezen op. Cerbux Invest liet een verlies van bijna 3 miljoen euro optekenen en REC Arlon ruim anderhalf miljoen euro. De twee bedrijven waren samen goed voor een verlies van 4,4 miljoen euro. Om nog meer verlies te voorkomen, werd er nu beslist om de gebouwen te verkopen.