Sabine Hagedoren heeft geen vrolijk nieuws: "Gaan we niet meer halen..."

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Sabine Hagedoren ziet na dinsdag de temperaturen gedurende de rest van de week niet meer stijgen. Daardoor zal het te fris zijn voor de tijd van het jaar.

Dinsdag kregen we de zon nog eens te zien. "Het ziet er zo slecht nog niet uit. De zon komt er af en toe door. Hier of daar kan er een bui vallen, maar het gaat niet al te veel voorstellen", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

We zitten nu in zachtere lucht, waardoor het kwik de kaap van de 20 graden nog eens kon overschrijden. In het binnenland werd het 21 à 22 graden. Vannacht komen de minima in Vlaanderen uit op 13 à 14 graden. "Vanavond zijn er nog buien in het oosten van het land, in het westen blijft het droog."

"Na middernacht gaan de buien stilaan verdwijnen, maar we krijgen alweer veel wolken vanaf het noorden. Het wordt overal opnieuw zwaarbewolkt, en over het noordwesten kan al wat lichte regen vallen."

Brede opklaringen aan de kust

Woensdag trekt deze regen in de voormiddag naar het centrum van het land, en in de namiddag naar het zuiden. "De rest van het land krijgt dan opklaringen, voor de kust worden dat zelfs brede opklaringen."

Het wordt woensdag niet zo warm als dinsdag; slechts 16 graden aan zee en 17 à 18 graden in het binnenland. "Dat is toch wel te fris voor de tijd van het jaar. De rest van de week gaat het ook koeler blijven. Die 20 graden gaan we niet meer halen", voorspelt Hagedoren.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp