Jacotte Brokken staat versteld: "Pas dan misschien nog eens 20 graden"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: VRT

Jacotte Brokken stelt vast dat het te fris is voor de tijd van het jaar. En dat zal bovendien nog een tijdje blijven duren.

Woensdag werd het 18 graden in het centrum en 15 graden aan de kust. "Dat is nog steeds te fris voor de tijd van het jaar, helaas", zei Jacotte Brokken op Radio2. "Het is een dag met wat wisselende bewolking; een beetje zon, een beetje wolken."

Vannacht schommelen de minima in Vlaanderen tussen 7 en 9 graden. "Het blijft licht- tot halfbewolkt en het blijft overal droog. Over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en een stukje van Antwerpen kan er wel meer bewolking komen, en zij gaan donderdag ook de grootste kans hebben op buien. Dat zijn plaatselijke buitjes, het stelt niet zo heel veel voor."

Nog geen verandering

Op het westen en het noordwesten van het land na wordt het donderdag wel zonnig. We krijgen temperaturen tot 18 graden in het binnenland en 16 graden aan zee.

"Er zit nog niet echt een verandering in. De 20 graden gaan we misschien pas eind volgende week nog eens halen", vreest Brokken.