Bram Verbruggen heeft geen goed nieuws: "Vanaf dan begint het écht te kwakkelen"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen ziet minder fraai weer onze kanten uit komen. We mogen ons verwachten aan regen, buien en veel wind.

Dinsdag werd een grotendeels bewolkte dag. "Op sommige plaatsen hebben mensen deze ochtend misschien de zon héél even gezien. De zon doet wel haar best, maar het zijn vooral de wolken die vandaag de baas zijn. In de loop van de namiddag kan er eventueel een buitje vallen in het westen van het land", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Op de meeste plaatsen bleef het echter droog, bij zachte temperaturen tot 15 à 16 graden. "Er staat wel iets meer wind dan maandag; een matige wind van 3 à 4 Beaufort." De komende nacht bedragen de minima 4 tot 9 graden. "Vanavond en vannacht zijn er nog altijd veel wolken, en dan verwachten we soms wel periodes met wat regen."

"Woensdagochtend valt die regen af en toe nog in het oosten van het land. Vanaf het westen zou het opnieuw wat droger moeten worden, met nog vrij veel wolkenvelden en maar af en toe een opklaring. Het wordt 12 graden, wat minder zacht dus."

Voor daarna heeft Verbruggen geen goed nieuws: "Vanaf donderdag begint het écht te kwakkelen, met regen en buien, en veel wind ook."

Volg Redactie24 nu op Instagram