Beterschap op komst, zegt Sabine Hagedoren: "23 of 24 graden, maar wel met dit erbij"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Photonews

Het wisselvallige weer blijft aanhouden en het is te fris voor de tijd van het jaar. Maar weervrouw Sabine Hagedoren ziet beterschap.

Dinsdag trok een buienlijn met onweer over het land. "De kuststreek kreeg de buien in de voormiddag al. Daarna trok de buienlijn redelijk traag verder naar het oosten, met intense buien", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

"Dat kan toch gaan over tien liter water per vierkante meter, lokaal kan het tot twintig liter water per vierkante meter gaan. En daar zit ook onweer bij en rukwinden tot 50 of 60 km/u."

Het bleef opnieuw fris, het werd niet warmer dan 14 of 15 graden. De komende nacht wordt het 7 graden in het centrum en 11 graden aan zee. "Na middernacht verwachten we alweer een paar buien."

"Woensdag krijgen we eerst behoorlijk wat zon, daarna stapelwolken en dan volgen er ook een paar buien. De provincies Antwerpen en Limburg krijgen droger weer. We geraken nog altijd niet verder dan 15 of 16 graden."

Warmer weer op komst

Hagedoren blikte ook al wat verder vooruit en ziet de temperatuur volgende week wel stijgen. "Dinsdag krijgen we felle buien, met kans op onweer, maar we zouden wel tot 23 of 24 graden gaan."