Wees hackers een stap voor met deze simpele ingreep: "Hier kan je 80% van de hackings mee voorkomen"

door: STS
Hacker - phishing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Hacking is alomtegenwoordig, maar met een simpele ingreep kan je ervoor zorgen dat je het cybercriminelen moeilijk maakt. "80% van de hackings kan je voorkomen met tweestapsverificatie", zegt Safeonweb.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), Febelfin en de Cyber Security Coalition willen internetgebruikers sensibiliseren om hun accounts beter te beveiligen. Dat kan via tweestapsverificatie, waarbij je naast je wachtwoord ook nog een code moet ingeven wanneer je je ergens inlogt.

"Dagelijks wordt minstens één bedrijf in ons land slachtoffer van een cyberaanval met ernstige gevolgen. De rode draad in vele ernstige cyberincidenten is het ontbreken van tweestapsverificatie", zegt Safeonweb.

"Maar liefst 80% had voorkomen kunnen worden als 2FA werd gebruikt. We vragen het vandaag vriendelijk maar ook met veel aandrang, ook aan bedrijven: activeer nu tweestapsverificatie overal waar het kan."

Tweestapsverificatie voor e-mails, webshops en sociale media

Mensen worden aangeraden om tweestapsverificatie te gebruiken voor hun e-mail, en voor websites waar je gevoelige gegevens achterlaat, zoals webshops, booking websites, websites voor tickets, enzovoort. Vergeet ook je accounts op sociale media niet.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp