Opgelet: Oplichters gebruiken nu ook ouderwetse manier om je in de val te lokken

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Oplichters vinden allerlei nieuwe manieren uit om mensen geld af te troggelen. Maar soms proberen ze gewoon op een ouderwetse manier toe te slaan, zo blijkt.

Zo kreeg een man uit Bilzen recent een brief toegestuurd. Die was opgesteld in het Engels en verstuurd vanuit de Spaanse eilandengroep de Balearen. De ontvanger had al snel door dat het om oplichting ging.

In de brief ging het over een erfenis van maar liefst 9,8 miljoen euro, zogezegd van een ver familielid van de ontvanger. De man zou niet de enige zijn. "Al meerdere mensen zouden zulke brieven ontvangen hebben", meldt Het Belang van Limburg.

"Het straffe is dat ze het hebben over Luc Albert", vertelde de Bilzenaar aan de krant. "Dat is de naam van een overleden nonkel van me."

Rijksregisternummers en adresgegevens gestolen en gelekt

De man vermoedt dat de oplichters aan zijn gegevens zijn geraakt door de cyberaanval die recent plaatsvond bij afvalintercommunale Limburg.net. Het ging om een groot datalek, waarbij honderdduizenden rijksregisternummers en adresgegevens gestolen en gelekt werden.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp