Goedkoop schoonmaken: Zo maak je eenvoudig je eigen allesreiniger

door: WVDS
poetsen, schoonmaken
Afbeelding bron: Pixabay

Het schoonmaken van je huis hoeft niet duur te zijn, en het kan zelfs milieuvriendelijker zijn dan je denkt. Door je eigen poetsmiddel te maken.

Een eigen poetsmiddel maken laat je geld besparen en je vermindert de hoeveelheid schadelijke chemicaliën die je in je huis gebruikt. Wij geven je graag hieronder een eenvoudig recept voor een allesreiniger die je hele huis sprankelend schoon maakt.

Recept voor zelfgemaakte allesreiniger

Ingrediënten:

500 ml water
500 ml witte azijn
1 eetlepel zuiveringszout (baking soda)
Enkele druppels etherische olie (bijvoorbeeld citroen of lavendel) voor een frisse geur

Instructies:

Meng het water en de azijn in een spuitfles. Voeg het zuiveringszout toe en schud de fles voorzichtig om het op te lossen. Voeg enkele druppels etherische olie toe voor een aangename geur. Schud de fles goed voor elk gebruik.

Deze allesreiniger is perfect voor het schoonmaken van keukens, badkamers, vloeren en zelfs ramen. Het is een veelzijdig middel dat je voor bijna elke schoonmaakklus kunt gebruiken.

Voordelen van zelfgemaakt poetsmiddel

De ingrediënten voor dit poetsmiddel zijn goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar. In vergelijking met commerciële schoonmaakmiddelen bespaar je aanzienlijk op de kosten. Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen bevatten geen schadelijke chemicaliën die het milieu kunnen vervuilen. Azijn en zuiveringszout zijn natuurlijke producten die biologisch afbreekbaar zijn.

Veel commerciële schoonmaakmiddelen bevatten stoffen die allergieën kunnen veroorzaken of schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Door natuurlijke ingrediënten te gebruiken, verminder je het risico op blootstelling aan deze schadelijke stoffen.

Ondanks dat het een eenvoudig recept is, is deze allesreiniger zeer effectief in het verwijderen van vuil en vet. Azijn heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en zuiveringszout werkt als een mild schuurmiddel. Door etherische oliën toe te voegen, kun je de geur van je schoonmaakmiddel aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. 

Het maken van je eigen allesreiniger is een eenvoudige stap die een groot verschil kan maken. Probeer het eens en ervaar zelf de voordelen van schoonmaken met een natuurlijk, zelfgemaakt reinigingsmiddel.

Tags poetsen