Gedaan met schadelijke antiaanbaklagen: Met deze eenvoudige tip maak je eender welke pan non-stick
Antiaanbakpannen lijken een redding in de keuken, maar ze hebben zo hun nadelen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing.
Antiaanbakpannen zijn handig, maar leven meestal niet zo lang. Ze zijn gevoelig voor beschadigingen: een klein krasje van een metalen spatel kan de coating al onbruikbaar maken. Bovendien kunnen sommige aantiaanbaklagen bij hoge temperaturen schadelijke stoffen afgeven.
Gelukkig is er een veel gezondere en goedkopere manier om ervoor te zorgen dat je spiegelei of je veggieburger niet aan de pan blijft plakken. Met een eenvoudige truc kun je zelfs een roestvrijstalen pan veranderen in een antiaanbakpan.
Al wat je daarvoor moet doen, is de pan voldoende en op de juiste manier verhitten. Zet een schone, droge pan op een middelhoog vuur en laat hem langzaam opwarmen.
Om te testen of de pan klaar is, laat je een druppel water in de pan vallen. Als die druppel een bolletje wordt dat ronddanst, is de pan heet genoeg.
Zet het vuur lager en voeg vervolgens een dun laagje olie toe en laat dat even verhitten. Voeg dan je eten toe en laat het eerst eventjes bakken zonder erin te roeren.
Met deze techniek creëer je een tijdelijke antiaanbaklaag die ideaal is voor het bakken van eieren, vis, vlees en groenten. Een duurzame, eenvoudige en goedkope oplossing!