Deze ingreep aan tanden laten veel mensen nu uitvoeren: "Kost 50 tot 200 euro"

door: STS
tandarts
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn meer en meer mensen die een ingreep laten uitvoeren in hun mond. Het gaat om een tandvleescorrectie, omdat ze te veel of te weinig tandvlees hebben. Dat kan tot ontstekingen leiden.

Maar ook het esthetische aspect kan een rol spelen. "Langs de ene kant zijn mensen meer esthetiek-minded. Het tandvlees is een deel van de esthetiek van de mond", zei parodontoloog Wim Teughels van het UZ Leuven op VTM.

"Langs de andere kant zijn we ons ook meer en meer bewust van het belang van een mond ontstekingsvrij te houden. Vandaar dat soms tandvleescorrecties noodzakelijk zijn om dat te kunnen garanderen bij onze patiënten."

"Normaal gezien is de afstand tussen het bot en het tipje van je tandvlees ongeveer twee à drie millimeter. Dat is een gezonde situatie. Bij sommige mensen is dit aangeboren meer; zes, zeven, acht millimeter. En dat kan dan meer aanleiding geven tot ontsteking, en is ook esthetisch minder aangenaam voor de patiënt."

"In de eerste stap gaan we het tandvlees inkorten tot waar we de kroon willen hebben. In een tweede stap, omdat het tandvlees te dik is, gaan we het tandvlees uitdunnen langs de binnenzijde, zodanig dat er geen grote wonde langs de buitenkant komt."

Kostprijs van de ingreep

De ingreep om tandvlees weg te halen kost tussen de 50 en 200 euro en wordt in sommige gevallen terugbetaald, viel te horen op de commerciële zender. "Het grote voordeel is: eenmaal dit gebeurd is, hoeft het nooit een tweede keer te gebeuren", geeft Teughels nog mee.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp