Wist je dit al? 3 verrassende redenen waarom je de schil van een avocado nooit meer weggooit
![avocado](/sites/redactie24/files/styles/news/public/2024-03/avocado-829092_1280.jpg?h=c86573d8&itok=xLXjGKr_)
Avocado’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks eetpatroon. Of het nu in een salade, op toast, of in een smoothie is, de romige vrucht lijkt overal te verschijnen.
Wat echter vaak onterecht de vuilnisbak in verdwijnt, is de schil van de avocado. Velen zijn zich er niet van bewust, maar deze schil heeft heel wat waardevolle toepassingen die je niet wilt missen.
Avocadoschil als schoonmaakmiddel
De schil van een avocado is bijvoorbeeld een uitstekend natuurlijk schoonmaakmiddel. Door de binnenkant van de schil op je kookplaat of bestek te wrijven, kun je vet en vuil op een milieuvriendelijke manier verwijderen.
Een zelfgemaakte scrub van de binnenkant van de schil van een avocado
De binnenkant van de schil, die zacht en enigszins vochtig aanvoelt, is het belangrijkste ingrediënt voor het maken van een weelderige natuurlijke scrub. Voeg wat suiker of zout toe en je hebt een geurige, natuurlijke scrub die je huid exfolieert zonder schadelijke chemische stoffen. Olijfolie, kokosolie of honing kan je ook toevoegen voor extra hydratatie.
Schil van avocado als compost voor je tuin
Een andere creatieve manier om de schil van een avocado te gebruiken, is door hem als compost toe te voegen aan je tuin. Omdat de schil rijk is aan vezels en vetzuren, kan het de bodem verbeteren en de groei van je bloemen of groenten bevorderen.