Restjes over na Kerstmis? Dit doe je ermee!
door: LHX
Afbeelding bron: Pixabay
Als er één ding belangrijk is aan de kersttafel, is het wel overvloed. Daardoor blijven er meestal heel wat restjes over.
Restjes van het kerstdiner lijken de volgende dag misschien niet meer zo aantrekkelijk, maar ze hoeven niet saai te zijn. Je kan er van alles mee doen. Hier zijn enkele ideeën.
- Combineer restjes vlees (zoals kalkoen, ham of rosbief) met overgebleven groenten en aardappelpuree voor een hartige ovenschotel. Voeg eventueel een beetje room of bouillon toe en bak het geheel in de oven.
- Vul wraps met restjes vlees, groenten en kaas. Rol ze op en bak ze kort in een pan of grill ze voor een knapperige bite.
- Hetzelfde werkt voor pizza: overgebleven vlees, kaas en groenten kunnen de perfecte pizzatopping zijn! Als je geen zin hebt om pizzadeeg te maken, kan je ook een wrap of een stuk stokbrood bestrijken met tomatensaus en dat als basis gebruiken.
- Gooi botten van kalkoen of kip niet weg! Je kan er een heerlijke bouillon van trekken. Als die klaar is, kan je nog overgebleven groenten, aardappelen en vlees toevoegen, en je hebt een heerlijke soep of stoofpot.
- Een restjes-frittata is natuurlijk ook een makkelijke oplossing. Klop eieren los en meng die met kleine stukjes groente, aardappel en vlees. Bak het mengsel in een pan tot het stevig is.
Als je geen zin hebt om te koken, kan je natuurlijk ook alles gewoon in kleine schaaltjes op tafel zetten. Zo kan iedereen zelf zijn of haar bord samenstellen en zit je meteen in zuiderse tapas-sferen!