Niet weggooien! Vocht van mozzarella kun je perfect nog gebruiken

door: BVDO
Mozzarella
Afbeelding bron: Unsplash

Wie een verse mozzarella gebruikt gooit het vocht meestal direct weg. Maar het kan perfect nog gebruikt worden in de keuken.

Mozzarella wordt meestal bewaard in een vloeistof die water en zout bevat, maar geregeld is het ook water en citroenzuur of melkzuur.

De meeste mensen gooien het vocht direct weg als ze de mozzarella uithalen, maar het kan eigenlijk nog perfect in de keuken gebruikt worden, zo meldt Creativo.

Dat kan vooral door de smaak die het vocht heeft. Zo kan je er bijvoorbeeld peulvruchten als bonen, kikkererwten of linzen in weken. Dat zorgt voor extra smaak door het zout.

Ook voor het koken van pasta, rijst of aardappelen kan het vocht van een mozzarella gebruikt worden. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor het maken van een risotto in plaats van bouillon. Op het einde zorgt het ervoor de risotto smeuïg te maken.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags mozzarella