Stopt Goedele Wachters als nieuwsanker bij Het Journaal? Ze heeft er meer nieuws over

door: PMN
Goedele Wachters
Afbeelding bron: VRT1

Goedele Wachters is momenteel sportanker bij de VRT. Ze is ‘s avonds gastvrouw tijdens de Olympische Spelen. Het is iets dat ze wel leuk vindt om te doen.

Goedele Wachters vertelt aan Het Laatste Nieuws dat het nieuwsanker zijn begint te wegen bij haar. “Al het slechte nieuws over oorlogen en crisissen melden, voel ik nu meer dan vroeger. Dat begint te wegen.”

“Komt het omdat ik ouder word of omdat er nu zoveel conflicten tegelijkertijd zijn en de wereld alsmaar meer gepolariseerd raakt? Geen idee. Ik voel soms wel dat de emmer van negativiteit langzaam volraakt. Vroeger kon ik de knop makkelijker omdraaien.”

Goedele Wachters gaat na de zomer opnieuw aan de slag als nieuwsanker

Stopt Goedele dan als nieuwsanker? “Nee, ik heb niet het gevoel dat ik dringend naar een andere job moet uitkijken,” gaat ze verder. “Door veel te sporten en de warmte van de mensen om me heen kan ik alles nog vrij goed verwerken.”

“Ik hou enorm van mijn job als nieuwsanker. Ik ben blij dat ik na de zomer de draad weer mag oppikken. Nog meer dan vroeger is de taak van een nieuwsanker belangrijk en is het nodig om alles goed uit te leggen, zodat de kijker alles beter begrijpt en zijn kompas beter kan afstellen.”