Tom Boonen vertelt hilarisch anekdote: “Daar staan blote vrouwen in”

door: AVL
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Tom Boonen maakte in de loop van zijn rijkgevulde carrière heel wat gekke dingen mee. Zo speelde er zich ooit een speciaal tafereel af in Qatar.

De jonge Boonen reisde in 2004 af naar de oliestaat om deel te nemen aan de Ronde van Qatar en voorzag zichzelf op de luchthaven van Zaventem alvast voor de nodige leesvoer. "Ik kocht ik een automagazine, de P-magazine, een Ché, een Playboy en nog wat andere boekjes", aldus Boonen in Wielerclub Wattage.

Op de luchthaven in Qatar ging het echter mis toen ploegmaat Nick Nuyens één van de boekjes van Boonen uit zijn rugzak haalde. Het tweetal werd echter op de vingers getikt door de lokale douane waarna ze werden meegenomen. "Die mannen zijn naar een boekje aan het kijken en daar staan blote vrouwen in", zo citeert Boonen één van de douaniers. 

"Dat is strafbaar, hé, vriend. 'Die boekjes mag je niet meepakken', zei een van de douaniers. 'Je mag al die boekjes hebben', zeiden we. Wij gaan gewoon naar buiten en er iets niets gebeurd. Die douaniers hebben die magazines aangenomen en waren daar heel blij mee", zo lacht de voormalige wereldkampioen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24

Tags tom boonen