Bekende Wielrenner haalt stevig uit naar Visma-Lease a Bike: “Ik ben geen robot”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De Ierse wielrenner Ben Healy ontpopte zich vorig jaar tot één van dé revelaties van het wielerpeloton. Dit seizoen gaat het hem voorlopig minder voor de wind.

De 25-jarige renner van EF Education - EasyPost maakte vorig jaar onder meer indruk met een tweede plaats in de Amstel Gold Race en een vierde in Luik-Bastenaken-Luik. Dit jaar wist hij zich nog niet echt te onderscheiden, al lijkt hij daar niet echt zwaar aan te tillen.

Healy is naar eigen zeggen een renner die zich in de eerste plaats wilt amuseren in het peloton. De Ier zit zichzelf in dat opzicht bv. niet voor een ploeg als Visma-Lease a Bike rijden, waar de focus net iets te hard op het resultaat ligt.

"Als ik hoor hoe zij werken, dan denk ik soms: waar is de mens in dit verhaal?" zo legt Healy uit bij Bahamontes. "Voor sommige renners is dat misschien net goed, maar ik ben geen robot. "Er is niet één mal waarin je alle renners kan steken. Ik moet kunnen experimenteren, zowel qua aero als qua training met mijn eigen coach. Het werkt."

Volg Redactie24 nu op Instagram