Goed nieuws voor busreizigers: extra comfortabele elektrische bussen voor De Lijn

door: MRO
De Lijn bus
Afbeelding bron: De Lijn

De raad van bestuur van De Lijn heeft een raamovereenkomst voor 100 voertuigen gegund aan de Spaanse busbouwer Irizar e-Mobility. Zo heeft De Lijn de extra mogelijkheid om e-bussen te bestellen voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV).

Dit type bus is groter, biedt meer ruimte en heeft een hoog comfort, goed nieuws voor de busreiziger dus. De binnen-uitvoering van deze bussen is immers nog meer gericht op het comfort van de reizigers.

Zo zijn er USB-laadpunten aanwezig, GSM-houders en leeslampen. Verder zijn er zetels met een hogere rugleuning. De glaspartijen zijn lager en zo komt er meer natuurlijk licht binnen. 

“De bussen worden ingezet op een aantal lijnen in Vlaanderen, de zogenaamde HOV-verbindingen. Dit zijn verbindingen met extra doorstromingsmaatregelen die reizigers vlot en sneller over vaak grotere afstanden op hun bestemming brengen, zoals de Limburgse as tussen Hasselt en Maasmechelen", vertelt de Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

"Zo vormen ze een goede oplossing om de onderontwikkeling van het spoornet in Limburg op te vangen. Later volgen ook de HOV-lijnen van Hasselt naar Maastricht en naar Noord-Limburg."

Tags de lijn