Vergeet koken en bakken: eieren bereiden in de airfryer is een gezonder alternatief

door: MRO
Airfryer
Afbeelding bron: Unsplash

Bij het bereiden van een ei denken de meeste mensen meteen aan de traditionele methoden: koken, bakken, pocheren. Maar de airfryer biedt eveneens een oplossing voor diegenen die graag experimenteren in de keuken. Je kunt ook een ei bereiden in de airfryer. 

De airfryer is een multifunctioneel kooktoestel dat door middel van hete lucht voedsel gaart. Dat resulteert in minder gebruik van olie of vet dan bij traditionele kookmethodes. Je ei bereiden in een airfryer zorgt daarom voor een gezondere bereidingswijze. 

Een ei bereiden in de airfryer is zeer eenvoudig. Hier volgen de stappen die je moet volgen:

1. Verwarm je airfryer voor op 120 graden Celsius.
2. Breek het ei in een vuurvast kommetje dat geschikt is voor de airfryer.
3. Plaats het kommetje voorzichtig in de voorverwarmde airfryer.
4. Stel de timer in op 15 minuten - dit is meestal voldoende voor een medium gekookt ei.
5. Verwijder na 15 minuten het kommetje voorzichtig met een ovenwant.
6. Laat het ei een beetje afkoelen voordat je het opdient.

Zo heb je een gezond, perfect gekookt ei, bereid zonder veel moeite in je airfryer. De bereidingstijd en temperatuur kunnen variëren afhankelijk van je airfryer, dus het is altijd een goed idee om bij je eerste poging het ei te controleren om te zien of het naar wens bereid is.

Als je eenmaal onder de knie hebt hoe je een eitje moet bereiden in de airfryer, kun je gaan experimenteren met verschillende recepten. Je kan ook groenten en kruiden toevoegen aan je ei voor een gezond en smakelijk ontbijt of je kan gekruide roereieren maken als een lekker bijgerecht.

Tags airfryer